Mirigy - official
Powered by Conduit Mobile

mirigy videók

Figyelem! Mielőtt útnak indulsz, érdeklődj a helyszínen a koncerttel, fellépéssel kapcsolatosan! A legpontosabb infokat MINDIG a helyszíneken dolgozók tudják megadni! 


  • február 10. - Budapest
    Papp László Budapest Sportaréna
*  Név:
*  E-mail cím:
*  Kód:
 

Dadogás a sertéshústól?

Tisztelt Doktor úr!

Nem is olyan régen még logopédusként dolgoztam, de mára elvesztettem az állásomat ugyanis az utóbbi időben spontán rám tör a dadogás. Nem tudom mi lehet az oka. Talán a sertéshús?

Várom válaszát: Gurumlay Péter

Tisztelt Péter!


Önnek nagy valószínűséggel szájritmus zavara van, amit könnyen okozhat stresszes életmód, pufi dzsekiben úszás a Balatonban, vagy éppen a szexuális életének korlátozása a porszívó gégecsőre. Próbáljon életmódot változtatni! Úszáshoz vegyen fel inkább mackófelsőt, vagy létesítsen kapcsolatot a kerti slaggal.
Ha ez nem megoldható, akkor a száj izomzatának a stimulálásával könnyen orvosolható a baj.

Ez hasonlóan történik, mint a szívritmus zavar esetében. Árammal kell stimulálni a szájizmot, csak itt nem defibrillátort használunk, hanem 9 Voltos elemet, vagy a Tescoban is kapható elektromos angolnát.

A kezelés módja:

Fogja jobb kezébe az elemet, a könyökét tartsa derékszögben és hirtelen mozdulatokkal érintse többször az ajkához a kívánt hatás eléréséig. Angolna esetében ugyanígy járjon el, de vigyázzon nehogy kiharapjon a szájából egy darabot. Kezelés után egyéntől függően előfordulhat hosszabb-rövidebb ideig tartó szájzsibbadás. Ilyenkor legyen mindig magánál pártedli ha étterembe megy, nehogy leegye az ingét.
A kezelés eredményességét ismert nyelvtörők ismételgetésével állapíthatja meg. Pl.: Cseresznye mag meg meggy mag..., vagy  ...jobb egy lúdnyak tíz tyúk nyaknál stb…
Ha ezek folyékonyan mennek a kezelés elérte célját.

Nagyon fontos hogy a kezelést fekve végezze, mert álló helyzetben az elektromos kisülés könnyen a falhoz vághatja, amitől akár koponyaalapi törést is szenvedhet. Ezt a sérülést köztudottan az Edda együttes gitárosáról Alapi Istvánról nevezték el.


Jobbulást kívánok: Dr. Lackó
Régebbi híreket az archívumban olvashatsz...
Műsorrendeléssel kapcsolatos info
kéréssel hívd Fodor Petit.

Fodor Péter
E-mail: koncert@mirigy.hu
Mobil: +36 20 9918 - 666