Mirigy - official
Powered by Conduit Mobile

mirigy videók

Figyelem! Mielőtt útnak indulsz, érdeklődj a helyszínen a koncerttel, fellépéssel kapcsolatosan! A legpontosabb infokat MINDIG a helyszíneken dolgozók tudják megadni! 


  • február 10. - Budapest
    Papp László Budapest Sportaréna




*  Név:
*  E-mail cím:
*  Kód:
 

Gorgonzola salátába ágyazott varjúpapucs

Kedves Feri!
Azt hallottam nagyon jól főzöl. Arra gondoltam meglephetnél egy recepttel.
Üdvözlettel: Réka.

Kedves Réka!

Nagyon örülök, hogy ezt hallottad rólam. Ezek szerint a már messze földön híres szakácstudományomra lennél kíváncsi.
Szívesen megleplek egy egyszerű recepttel.

Ma a GORGONZOLA SALÁTÁBA ÁGYAZOTT VARJÚPAPUCS receptjét osztom meg veled.

Hozzávalók 5 személyre:
5 db GORGONZOLA
5 db SALÁTA
5 db VARJÚ
5 db PAPUCS (Lehet 6-is, ha valaki nagyon szereti a papucsot)

Miután a hozzávalókat kikészítettük az asztalra, szisszentsünk meg egy sört, mert az úgy finom.
Ha kezünkben a gorgonzola (lehetőleg ne legyen öregebb, mint Emilé Zola) kezdjük apró darabokra vágni, de közben vegyük elő a hűtőből a salátát, amit már jó előre elkészített édesanyánk vagy Nagy Péterné. Nagyon fontos, hogy mindezt egy kézzel tegyük, mert a sört nem engedhetjük el, csak ha elfogyott, és akkor is csak addig, amíg a következőt meg nem szisszentjük.

Ha ezzel mind elkészültünk, jöhet a varjú. Ha ügyesek voltunk olyan varjút vettünk, amelyiken van papucs. Ha nem, akkor kérjük el édesanyánkét vagy Nagy Péternéjét. A papucsot tegyük a kredencre, és állítsuk bele a varjút. Mikor ez megvan, egy hirtelen mozdulattal vágjuk gerincre a gorgonzolán és ágyazzunk meg a salátán neki. Ha nagyon mocorogna tálalás előtt, kötözzük le makramézó fonallal három helyen.
Fontos! A papucsokat ízlés szerint sóval, borssal és tenyeres rebarbarával fűszerezzük.

Jó étvágyat kívánok!




Régebbi híreket az archívumban olvashatsz...
Műsorrendeléssel kapcsolatos info
kéréssel hívd Fodor Petit.

Fodor Péter
E-mail: koncert@mirigy.hu
Mobil: +36 20 9918 - 666