Mirigy - official
Powered by Conduit Mobile

mirigy videók

Figyelem! Mielőtt útnak indulsz, érdeklődj a helyszínen a koncerttel, fellépéssel kapcsolatosan! A legpontosabb infokat MINDIG a helyszíneken dolgozók tudják megadni! 


  • február 10. - Budapest
    Papp László Budapest Sportaréna
2. Az első nagylemez, a FETRENGÉS megszületése 1994

2. Az első nagylemez, a FETRENGÉS megszületése: (1994)

Újpesten, egy ideig a Machine Mouse próbahelyén lett lehetősége a csapatnak a további dalok begya-korlására és a paródiák elkészítésére. A Riff-Röff klub baráti társaságához tartozva érkezett a felkérés: koncert a BKV Thököly úti Művelődési Házában.


A fiúk komplett műsorral készültek az eseményre, amelyre meghívást kapott néhány újságíró és lemezkiadói képviselő is. A koncert egyik attrakciója-ként már ekkor színpadra lépett Varga György, természetesen, mint Freddie Mercury, az ifjabbik Sipos pedig mint az XL Sisters parodizált változatának tagja. Katec (Katona Gábor) munkahelyi el-foglaltságokra hivatkozva kilépett a csapatból, ám a barátság jeleként továbbra is édesapja hűvösvölgyi 2x2 méteres transzformátorházában zajlottak a próbák. Hasonló okok miatt távozott el Várszegi Attila is. A gitáros hiány kompenzálására került a csapatba Papp Feri, aki teljes mellszélességgel ve-tette bele magát a munkába. Közben, még az első szilveszteri buli alapján Petit a Betty Blue zenekar-ba is hívták, ott ismerkedett meg Uszkó Lászlóval, aki hamarosan már az Irigy Hónaljmirigy billentyűseként lépett színpadra.

1993-ban született meg az Irigy Hónaljmirigy első demo felvétele Jung Norbert vezérletével egy bel-városi élelmiszerkamrának is kicsi stúdióban. Ez a kazetta és a zenekar híre győzte meg Szigeti Fe-rencet, a magyar rockzene meghatározó egyéniségét, hogy felterjessze a lemezszerződés ügyében az akkor Magyar Polygram KFT. vezetőségének a zenekart. Elsőre elutasítás érkezett, de Szigeti hitt a csapatban, melynek eredménye hamarosan lemezszerződés lett. 1994 novemberében, közel négy év-vel a bemutatkozó fellépés után, megjelent az Irigy Hónaljmirigy első lemeze: Fetrengés címmel. Raj-ta, a már koncerteken nagy sikerrel játszott rock felvételek mellett a Manhatten: Rossz vagyok c. da-lából készült Brossz vagyok?, és az akkor agyonjátszott Mester és Tanítványai zenekar: Hívők földjén c. dalát parodizáló Hígat főztél nótákkal. Az album borítóján már akkor a csapat ma is használt emblematikus, rózsaszín figurája díszelgett, amelyet Lorenz Tamás tervezett. A felvételek rendkívül jó hangulatban zajlottak, amelynek tevékeny részese lett a hangmérnök Sáfár József, alias: Öcsi, aki sztorijaival feledtette az első nagylemez felvételeinek lámpalázát és idősebb rockerként emberileg és szakmailag is támogatta az Irigy Hónaljmirigy debütáló albumának megszületését. A munkakapcsolat és a barátság, később sem szakadt meg.

A Fetrengésen – amely elnevezés is Sáfár Öcsitől származik - felcsendülő dalok eredeti előadóitól visszaszállt vélemények pozitívan értékelték a fiúk őszinteségét és zenei felkészültségét. Valami elindult, az Irigy Hónaljmirigy még közel sem volt olyan közkedvelt médiaszereplő, mint napjainkban, de a siker legkézzelfoghatóbb eredményeként 1994. december 9-én olyan teltház fogadta a zenekart, hogy az E-Klub sokat látott közönségének nagy része, csak az épület előtt hallgatva kísérhette figyelemmel az előadást. Azt a koncertet, ahol már felcsendültek a bő egy év múlva megjelenő második nagylemez sikerdalai, mint például a Képzeld, a víz kiver, amely Horváth Charlie nem éppen vízről szóló akkor aktuális slágerének átirata lett. A buli után megindultak a hét-végi fellépések is, de többen a srácok közül hétköznap még polgári hivatásuknak éltek. A zenekar úgy lett sikeres a diszkók közönsége előtt, hogy a műsorban rock muzsikák, azaz Beatrice, Bíró Ica és Bi-kini paródiák is szerepeltek.

A fiúk már ekkor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a paródiák előadá-sakor öltözködésben is kövessék az eredeti előadókat. Kezdetben mindenki a saját családjában és is-merősei körében fellelhető felesleges, felhasználható ruhadarabokat dobta be a közösbe, majd különböző használtruha kereskedésekben és vásárok alkalmával biztosították a megfelelő ruhatárat.
Régebbi híreket az archívumban olvashatsz...
Műsorrendeléssel kapcsolatos info
kéréssel hívd Fodor Petit.

Fodor Péter
E-mail: koncert@mirigy.hu
Mobil: +36 20 9918 - 666