Mirigy - official
Powered by Conduit Mobile

mirigy videók

Figyelem! Mielőtt útnak indulsz, érdeklődj a helyszínen a koncerttel, fellépéssel kapcsolatosan! A legpontosabb infokat MINDIG a helyszíneken dolgozók tudják megadni! 


  • február 10. - Budapest
    Papp László Budapest Sportaréna
3. Második nagylemez: A CSILLAGOK HÁBOROGNAK 1995-1996

Az első nagylemez sikere után jóval tudatosabb készülődés előzte meg a második korong megjelené-sét. Az Irigy Hónaljmirigy már az első nagylemez idején is a saját lábára állt és nem engedte meg, hogy mások, kívülállók szóljanak bele a produkció megalkotásába.


 A srácok némi izgalommal várták az új nagylemez felvételét, hiszen a debütáló korong közel négy éven át készült, a soron következő albumra viszont szűk egy esztendő állt rendelkezésükre. Nem lehetett tudni, de még csak sejteni sem, mit hoz a jövő? A Fetrengés c. lemezzel berobbant Irigy Hónaljmirigynek bizonyítania kellett: nem csupán egy tiszavirág életű alkalmi társulattal állunk szemben, hanem egy fantáziadús, hosszú távon is sikerekre született paródiacsapattal. Nagy volt a tét: a zenekar jövője. 1996 februárjában aztán a boltokba került az Irigy Hónaljmirigy új lemeze, a Csillagok háborognak címmel. Még az előző esztendő őszének végén jelent meg az a válogatáslemez, amely a hazai népszerű előadókat tömörítette egy kö-zös jótékony cél érdekében. A Mindannyian mások vagyunk c., többek által előadott dal kitűnő al-kalmat szolgáltatott arra, hogy a szerzemény és annak közös előadása alapján létrejöjjön az Irigy Hónaljmirigy verziója, azaz a Rockant Válogatott, és elénekeljék az album címadó felvételét, melyben a Csillagok háborognak.

A dal azonnal berobbantotta a zenekart azok körébe is, akik esetleg addig a rockzenei túlsúly miatt nem hallgatták őket. A sláger képi megvalósítása, az eredeti szereplők meg-formálása tökéletesre sikeredett, mindehhez hozzájárult a klip eredeti helyszíne és az alkotást készítő stáb, amely megegyezett az eredeti alkotókkal. Az Irigy Hónaljmirigy sorrendben második nagyleme-ze rövidesen arany-, majd platinalemezzé érett. A csapat valamit lerakott az asztalra, a kiadó azonban sokszor mégsem ennek fényében támogatta a zenekart. A következő 2 videoklip mindösszesen 200.000 Ft összköltséggel készülhetett el. A felvételek kerek egy napot vettek igénybe. Az első blokk a Kimnowak, az Action és Horváth Charlie paródiáját tartalmazta, míg a második az Ámokfutók és a Soho Party felvételeit. Az albumon fellelhető női énekszólamok eléneklésére profi előadók kaptak meghívást, köztük volt Keresztes Ildikó is, aki az Ámokfutók dalában énekelte el a máig is emlegetett sort: "Kiraktam a testem, egy valag pénzt kerestem, a szemem kékre festem, indulhat a tánc...". A dalok felvételei ismét az E Stúdióban készültek, azonban a modern zenei alapok már Mészáros Péter segítségével a Music Garden stúdióban születtek meg. Az album egyik különlegessége a Tankcsapda zenekar Rock 'n' Roll rugója c. dalának paródiája, amelyet a nagylemez borítójának tanúsága szerint a Százfogú Cigányzenekar adott elő. Az ötlet megszületése után Sáfár József hangmérnök azonnal telefon után nyúlt, és feltárcsázta roma zenész ismerőseit, akik a Száztagú Cigányzenekarban tevékenykednek. Hamarosan megérkezett a stúdióba az öt zenész, azaz a prímás, hegedűs, bőgős, cimbalmos és klarinétos. Az eredeti dal megmutatásakor elkerekedett szemmel figyelték a taktusokat, majd hozzáfogtak a dal begyakorlásába. Hamar ráéreztek a szerzemény ízére és saját felfogásukban feljátszot-ták a Rock 'n' Roll rigóját. A dal hatalmas sikert aratott.

Az Irigy Hónaljmirigy ezzel a lemezével a közönségnek és a szakmának is bebizonyította, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek a dalok megfelelő interpretálására és az eredeti előadók megszemélyesítésére, egyszóval a profizmusra való törekvésre. Ez a munkafolyamatokban is érezhető lett: az engedélyek beszerzése után a legtöbb esetben két részre osztódtak az események. Uszi (Uszkó László) a stúdióban feltérképezte a dal harmóniavázát, mind-eközben a többiek nekiláttak a szövegírásnak, majd minden hangszeres tag begyakorolta a dal ráeső szólamát. Az album még a második kiadását is megérte, kiegészülve a későbbi Csillagszórók háborognak c. dallal és a normál Tankcsapda paródia koncertváltozatával.
Régebbi híreket az archívumban olvashatsz...
Műsorrendeléssel kapcsolatos info
kéréssel hívd Fodor Petit.

Fodor Péter
E-mail: koncert@mirigy.hu
Mobil: +36 20 9918 - 666