Mirigy - official
Powered by Conduit Mobile

mirigy videók

Figyelem! Mielőtt útnak indulsz, érdeklődj a helyszínen a koncerttel, fellépéssel kapcsolatosan! A legpontosabb infokat MINDIG a helyszíneken dolgozók tudják megadni! 


  • február 10. - Budapest
    Papp László Budapest Sportaréna
5. A harmadik lemez: SNASSZ VEGAS! 1998

A soron következő harmadik nagylemez felvételei már a Tom Tom stúdióban kezdődtek meg Rozgonyi Péter irányításával. Az új hangmérnökkel első szóra megtalálták a közös hangot, amely rendkívül jó hangulatot teremtett a felvételek alatt.


Az akusztikus hangszereket nem kívánó dalok azonban továbbra is a Music Garden stúdióban kerültek rögzítésre Mészáros Péter irányítása mellett. A sok fellépés és koncertturnék miatt a Snassz Vegas! megalkotása rohammunkában kezdődött meg, azonban szűk egy hónap alatt összeállt az album gerince.

A koncepció ezúttal nem a dalokból, hanem a külsőségekből fakadt. Kitalálták, hogy jól mutat a CD korong rulettkerék formájában, majd a többi ötlet, így a CD tartójában gördülő golyó elképzelése is felszínre tört. A Snassz Vegas! cím pedig egyszerre utal a hazai zenei élet szegénységére és a szerencsejátékokra is. A lemezt Ákos dala, az Indián-srác nyitja, megadva ezzel a lemez lendületét és alaphangulatát. Bár a zenekarban, amikor felmerült az első, az albumhoz aktuálisan kapcsolódó videoklip megszületése, mindenki az Animal Cannibals paródiára, azaz a Kannibál Anna Bálra voksolt, a rendezővel, Antal Nimróddal folytatott tárgyalások és az ott hallott ötletek végül arról győzték meg a fiúkat, hogy második klipnek készítik el a népszerű vegetáriánus zenekar paródiáját. Végül - talán szerencsére - nem így történt. Piskor "Pite" Zoltán régi háza adva volt, mint forgatási helyszín. Már csak a fiúkon és a stábon múlt, hogy elkészüljön a videoklip Ganxsta Zolee és a Baby Sisters paródiájából. Ez volt az első olyan forgatás a zenekar életében, amely viszonylag profi körülmények között zajlott.

A Spájz Görlz vagyok hallatán sokan hitték azt, hogy a dalt az eredeti előadók, azaz Évi, Klári és Gabi énekelte fel. A valóság azonban két höl-gyet takart, Judyt, a Groovehouse énekesnőjét és Szatmári Orsit, aki az AKT zenekar frontembere volt akkor tájt. A nagylemez megjelenésének környékén az Irigy Hónaljmirigy egy fővárosi szórakozóhelyre invitálta eddigi "áldozatait", azaz a magyar könnyűzenei élet általuk parodizált sztárjait. Az eseményen a hazai zenei szakma színe java megjelent, ezzel is érzékeltetve a csapat szakmai közkedveltségét.

A Snassz Vegas! album rövid idő alatt bearanyozódott, majd kisvártatva az eladások nyo-mán elérte a platinalemezzel járó bűvös határt. Az album második videoklipje a TNT duó paródiájából, a Whisky-s üvegekből készült. Az első klip költséges felvételei után a második felvételeire költségkímélőbb megoldást kellett kitalálni. Néhány forgatókönyv áttanulmányozása után megindulhatott a tényleges munka, egy alföldi, tiszajenői tanyán. A képkockákon egy hamisíthatatlan vidéki lagzi eseményei peregnek le, amelybe a szervezetlenség miatt a helyi Kinder-tojás összeszerelő üzem dolgozói is aktívan bekapcsolódtak, mint alkalmi statiszták. A harmadik nagylemez elődjeihez hasonlóan a mai napig igen komoly népszerűségnek örvend, amelyhez többek között hozzájárult a Bangó Familia Kajla hajlam-a, azaz a Los Aluljáros c. dal, amely némelyeket arra ösztökélt, hogy a később Budapestre látogató Gipsy Kings zenekar elé Irigy Hónaljmirigy albumokat nyomjanak aláírás céljából.

Ebben az időszakban már egyre több meghívást kapott a csapat Lagzi Lajcsitól Dáridó műsorába, amely hozzájárult ahhoz, hogy az Irigy Hónaljmirigy közönsége életkor tekintetében is kibővüljön és szinte minden generáció megszeresse az általuk előadott dalokat.
Régebbi híreket az archívumban olvashatsz...
Műsorrendeléssel kapcsolatos info
kéréssel hívd Fodor Petit.

Fodor Péter
E-mail: koncert@mirigy.hu
Mobil: +36 20 9918 - 666