Mirigy - official
Powered by Conduit Mobile

mirigy videók

Figyelem! Mielőtt útnak indulsz, érdeklődj a helyszínen a koncerttel, fellépéssel kapcsolatosan! A legpontosabb infokat MINDIG a helyszíneken dolgozók tudják megadni! 


  • február 10. - Budapest
    Papp László Budapest Sportaréna
6. Maxi lemez: SOVÁNY VEGASZ 1999

A Buliwood-hoz hasonló elgondolással került az üzletek polcaira 1999 tavaszán a Sovány Vegasz c. maxi lemez, rajta két vadonatúj dallal és két remix változattal. A kislemez nyitó sikere az ekkor csúcson lévő Shygys, azaz ez esetben Slájmgájsz első slágere.

Az Ez a dal miről szól? korábban a Danubius Rádió egyik válogatáslemezén is helyet kapott, ennek köszönhetően a köztudatban már igazi rádiós slágerként élt az Irigy Hónaljmirigy verziója. A dal szövege meglehetősen kritikus hangvételű, de ez a Shygys tagjait - régi barátságuk miatt is - nem zavarta. A dalra videoklip is készült, amely egyben a zenekar első önálló alkotású klipje lett.

Az Irigy Hónaljmirigy megelégelte, hogy saját ötleteiket mások felhasználják, és ebből fakadóan anyagi hasznot húznak, ezért maguk láttak hozzá a forgatókönyv megírásához. A felvételek nagy része az E-Klub környékén készült, ezt az akkori -10 C°-os hőmérsékleti körülmények nem tették túl ideálissá. A Shygys egyik klipjében látható luxusautót egy Zsuk kisteherautó helyettesítette, melynek platóján a havas-deres időjárásban kigombolt ingben száguldoztak a klip főszereplői. A maxi másik új szerzeménye a Back II Black zenekar Szerelembombája, vagyis a Szerelemgomba, amely sokak szerint a dal eredeti felvételéhez képest sokkal dinamiku-sabban és jobb hangzásban hallható az Irigy Hónaljmirigy lemezén.

A maxi további különlegessége a Los Aluljáros és a Whisky-s üvegek egy-egy különleges verziója.
A lemez borítójának tanulsága szerint kizárólag Tibi keresztnevű alkotók készítették el a felvételeket.
Régebbi híreket az archívumban olvashatsz...
Műsorrendeléssel kapcsolatos info
kéréssel hívd Fodor Petit.

Fodor Péter
E-mail: koncert@mirigy.hu
Mobil: +36 20 9918 - 666