Mirigy - official
Powered by Conduit Mobile

mirigy videók

Figyelem! Mielőtt útnak indulsz, érdeklődj a helyszínen a koncerttel, fellépéssel kapcsolatosan! A legpontosabb infokat MINDIG a helyszíneken dolgozók tudják megadni! 


  • február 10. - Budapest
    Papp László Budapest Sportaréna
8. Újabb mini album: RÁNCDALFESZTIVÁL 2000

A nagy nosztalgiahullám közepette született meg a döntés egy olyan kislemezről, amely régi nagy előadók paródiáit tartalmazza. Aktuális tevékenységük kapcsán esett a választás Koós Jánosra és pályatársaira, ám ekkor szembetalálták magukat Szenes Iván akaratával, aki a korszak szövegírójaként számtalan sikert könyvelhetett el, azonban nem járult hozzá a paródiák elkészítéséhez.


Az EP lemez ötlete találkozott a kiadó elképzeléseivel is. Egyik ötlet hozta a másikat, megszületett a lemez koncepciója, beszerzésre kerültek a korhű ruhák és kiválasztásra kerültek a dalok is. Delhusa Gjon és Soltész Rezső a mai napig aktív és sikeres művészek, a Generál pedig ebben az időszakban vált ismét aktívvá.

A nemzetközi színteret a csehszlovákiai Karel Gott képviselte, akinek Lady Karnevál c. dala a mai napig kedvelt melódia. Mind a négy dal sajátos újraértelmezést kapott, ezekhez azonban nem készült videoklip, hanem a TV2 szilveszteri műsorának legnézettebb produkciójaként kerültek képernyőre, mint a dunaszopoti Táncdalfesztivál döntősei. A komplett műsorban a dalok mellett több apró geg is helyet kapott, amelyek hűen és ironikusan adtak kórképet a '60-as, '70-es évekről.

Az album további különlegessége a csapat legnagyobb sikereit összefoglaló megamix, illetve a népszerű rajzfilmsláge-rek acapella előadását tartalmazó felvétel.

Ezzel a szilveszteri műsorral, elindult a fiúk tévés karrierje is, mely újabb arcukat mutatta, és mutatja meg a mai napig.
Régebbi híreket az archívumban olvashatsz...
Műsorrendeléssel kapcsolatos info
kéréssel hívd Fodor Petit.

Fodor Péter
E-mail: koncert@mirigy.hu
Mobil: +36 20 9918 - 666